Tomáš Klus se nechal zavřít do klece: To je nelidské!

Tomáš Klus 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. června 2020 14:37

Zpěvák Tomáš Klus se často angažuje v politickém životě či v ekologii. Nechal se dokonce zavřít do klece, aby upozornil na palčivý problém dotýkající se všech Čechů!

Tomáš Klus se nechal před Poslaneckou sněmovnou zavřít do klece. Chtěl tak poukázat na špatné zacházení se slepicemi. Ty jsou často kvůli vejcím drženy celý život v maličkých klecích namačkány jedna na druhou.

„Jak můžeme snášet? Slepice v klecích!? Chceme-li aby nesly, nemůžeme hledět jen na to, co to nese nám. Takové chování v chovech je nelidské a člověk takto smýšlející sám patří do klece. Proto se tam dneska odpoledne nechám zavřít. Kurnik šopa. Do všech stran to klovu, kéž je konec klecovému chovu!“ brojí Klus, který sám se svou ženou Tamarou slepice doma chová.

Klusovic slepice se mají doslova jako princezny. Žijí si v obrovském paláci, kde mají mnohem víc místa než ty z klecových chovů. Kurník i jeho obyvatelky dostal zpěvák od své manželky k narozeninám.

Tomáš se angažuje i v dalším projektu, který je zaměřený na Plastové lahve a plechovky. Dnes se válí téměř všude, zabránit by tomu podle zpěváka mohlo zálohování. Jinými slovy – lidé by si rozmysleli, jestli petky vyhodí, kdyby za ně dostali nazpět nějakou tu korunu.

Témata: Tomáš Klus Tamara Klusová