Harry a Meghan: Spočítali jim to! Bude to drahé!

Princ Harry a Meghan Markle 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. června 2020 13:08

S britské královské pokladny už princ Harry a jeho žena Meghan peníze čerpat nemohou, oni si ale našli zdroj peněz v jiné zemi. Kanada už zná finální účet za zajišťování bezpečnosti páru, který zde krátce pobýval.

I když princ Harry s manželkou Meghan opustili královskou rodinu, královna a spol. chtěli mít od první chvíle jistotu, že pár bude nadále mít osobní strážce. Jenže hned od počátku kolem toho bylo mnoho nejasností.

V Kanadě, kam vévoda a vévodkyně zamířili jako první, se k nim moc nehlásili. Tamní premiér Justin Trudeau tvrdil, že není dohodnuté, kdo bude financovat opatření týkající se bezpečnosti páru, ale osobně panovnici ujistil, že ochranu zařídí. Teď mu dorazil účet.

Kanadské úřady podle informací deníku The Sun zaplatily z peněz daňových poplatníků za ochranu páru přinejmenším 30 tisíc liber, což v přepočtu dělá téměř 900 tisíc korun. Zjistila to advokátní skupina Canadian Taxpayers Foundation.

„Dokumenty, které federace získala, ukazují, že královská kanadská policie utratila více než 50 tisíc dolarů za přesčasy a logistické operace nutné k zajištění bezpečnosti Meghan Markleové a prince Harryho poté, co se přestěhovali do Kanady,“ uvedla organizace.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)