Karel Gott (†80) a jeho VELKÉ NAPOSLEDY! Stalo se to před rokem!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. června 2020 15:53 | Aktualizováno: 14. června 2020 21:27

Karel Gott nám tu po sobě zanechal spoustu písní, z nichž některé se obzvlášť povedly. Patří k nim i skladba, se kterou se pojí jedno velké naposledy v kariéře legendárního zpěváka. Stalo se to přesně před rokem.

Když se řekne poslední píseň legendárního Karla Gotta, většinu lidí asi napadne duet Srdce nehasnou s dcerou Charlotte. Pravdou ovšem je, že tou opravdu poslední, kterou ve svém životě nahrál, byla jiná skladba.

Přesně před rokem v těchto dnech Mistr fanouškům oznámil, že navštívil studio kvůli nahrávání s orchestrem. V tomto případě se nejednalo o zbrusu novou píseň, jen jeden jeho slavný hit dostal nový kabát.

„Píseň Jdi za štěstím patří k těm zásadním v mém repertoáru. Před pár dny jsem ji nově nahrál se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu,“ prozradil tehdy Gott na svém instagramovém profilu.

Výsledku se fanoušci mnohonásobného Zlatého slavíka dočkali o měsíc později. Zpěvák se s nimi o píseň podělil v den svých osmdesátin, tedy 14. července, kdy píseň poprvé zazněla ve vysílání Českého rozhlasu. O dva a půl měsíce později Gott podlehl vážné nemoci.

Témata: Karel Gott