Karel Gott (†80) vtipkoval o této nemoci! Proč to dělal?!

Karel Gott a Jitka Zelenková 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. června 2020 14:40 | Aktualizováno: 14. června 2020 10:02

Karel Gott si v posledních letech života protrpěl řadu vážných zdravotních problémů, jak ale přiznala jedna z jeho kolegyň, v minulosti přinejmenším o jedné nemoci vtipkoval. Proč to Mistr dělal?

Jitka Zelenková se k vlastní sólové kariéře odrazila díky spolupráci s legendárním zpěvákem Karlem Gottem (†80), kterému dělala sboristku. Od Mistra se toho samozřejmě hodně naučila, kupříkladu zjistila, jak se starat o hlas.

Zvlášť když ona sama s ním často měla problémy. „Hlasivky jsou dva malé svalečky. Když jsou bledé, jsou zdravé. Musí se ale cvičit,“ vysvětlila dle webu rozhlas.cz v pořadu Blízká setkání na vlnách Českého rozhlasu.

„Moje hlasivky jsou choulostivé. Z rýmy mám těžké záněty průdušek. Karel Gott mi z legrace říkal, že má rýmu. Věděl, že odskočím až na druhou stranu místnosti,“ vzpomíná Zelenková na humorné chvíle se Slavíkem.

Gott jinak o zdraví pochopitelně nevtipkoval, zvlášť v posledních letech si ho moc vážil. Poprvé rakovinu porazil, loni v říjnu už ale akutní leukémii podlehl.

Témata: Karel Gott Jitka Zelenková