Český hudebník: Jsem hnusnej a tlustej... a dopřávám si mladé roštěnky

Doctor P. P. (Petr Pečený) 5

Autor: Jan Novák, stars24.cz

8. února 2018 15:25

Rocker Petr Pečený umí žít. Kromě celoživotní muzikantské lásky si dopřává i atraktivní koníčky, jimiž jsou především lyže a všechno ostatní, co se sněhu týče, a pak i mladé pohledné dívčiny.

„Co na to říci, je to prostě tak. Ovšem sněhu jsem si tentokrát moc neužil. Vydal jsem se sice do Itálie, kde mě skolila viróza, takže jsem se tam jen pár nocí dobře vyspal a vypotil a hajdy domů, kde proběhlo doléčení. No a dneska už je mi lépe, moribundus odezněl, takže jsem se vypravil za svou druhou vášní v ženském provedení,“ uvedl Pečený.

Ne, nenavštívil veřejný dům nebo zasedání svazu žen, ale objevili jsme ho v ateliéru Romana Černého v Nuslích, kde proběhlo focení na jeho v pořadí osmé cédéčko Levák. A bude to, jak jsme se přesvědčili, nejen o atraktivní fotce na obalu, ale i pěkně odvázaná skvělá rocková pecka na diskotéky, která by měla směle konkurovat jeho veleúspěšné písničce Bicáky, tricáky, kokosáče. Ta je už téměř půl roku nejhranější rockovou písní v českých rádiích.

„Jsem hnusnej a tlustej a levák vážně hustej,“ zapěl nám úryvek titulní skladby Doctor P.P. a hned se smíchem dodal, že to není sebekritika, ale umělecky pojatý příběh jednoho imaginárního drsňáka. Píseň pro něj složil František Soukup a Jakub Prachař, známí z kapely Nightwork, se kterými Petra Pečeného pojí dlouholeté přátelství.

A jelikož, jak text napovídá, je hrdina písně „Levák“ člověk nevalného exteriéru i „ interiéru“, nalepí se na něj, jak jinak, pohledná děvčata, protože navíc, prý není ani chuďas. A pro ztvárnění téhle těžké role si Petr vybral skutečně atraktivní dvojku společnic, „missku“ a modelku Nikol Švantnerovou a herečku a zpěvačku Báru Mottlovou, s nimiž v jejich nedbalkách nafotil titulní fotku na cédéčko.

„S Petrem Pečeným jsme se seznámili loni na festivalu v Karlových Varech, kde jsem pokřtila pravé šampaňské, které do Čech s ing. Magorem ze Tří sester dováží, a to přímo chladící se ve vaně. Tehdy jsem sice zapózovala jen mezi lahvemi, ale on mi slíbil, že perspektivně se budu moci v tom šampáňu i vykoupat, takže já mu na oplátku splnila přání a ráda se spolu s Nikol s ním nechám zvěčnit na obálku jeho nového cédéčka,“ vysvětlila usměvavá Bára Mottlová a zaujala se Švantnerovou pozici, z níž se i protřelému rockerovi docela solidně orosilo čelo.

Témata: Doctor P. P. (Petr Pečený)