Jak je na tom Josef Laufer? V zahraničí se obávají nejhoršího!

Yvetta Blanarovičová a Josef Laufer 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. června 2020 8:36 | Aktualizováno: 11. června 2020 17:28

O zdravotní stav Josefa Laufera se zajímají i zahraniční média, především ta na Slovensku, kde má herec a zpěvák stále spoustu fanoušků z dob společného státu. U našich východních sousedů se obávají nejhoršího.

Josef Laufer leží už tři měsíce v bezvědomí v jedné z pražských nemocnic. Ačkoliv se objevily informace o dobrých výsledcích klinických testů, jeho stav zůstává v podstatě neměnný. Lékaři stále marně čekají na to, jestli se pacient probudí.

Případ legendárního herce a zpěváka sledují také na Slovensku. Tamní web pluska.sk připomíná, že všechno začalo „nenáročnou“ operací chlopně, která navíc proběhla v pořádku. „Lékaři stále doufají, že se probudí, přibývající počet dní v bezvědomí však vypovídá o něčem jiném,“ stojí v článku.

Server topky.sk zase píše o hrozbě, že se Laufer probudí do tzv. vegetativního stavu. „Je to zvláštní typ poruchy vědomí. Pacient má zachované některé funkce jako dýchání, srdeční akci, jeho oči sledují okolí, ale zrakové vjemy nevnímá,“ píše se u našich sousedů.

Jelikož Laufer dál zůstává v bezvědomí, tak jej bylo nutné nahradit v novém filmu režiséra Tomáše Magnuska někým jiným. Filmař musel roli přeobsadit už podruhé, protože původně chtěl, aby se před kamerou objevil Karel Gott (†80).

Témata: Josef Laufer