Troška šokuje: Slunce, seno už HO NEBAVÍ!

Zdeněk Troška v prostorách skanzenu Přerov nad Labem 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. června 2020 13:01

Filmovou sérii Slunce, seno Češi i po desítkách let od premiéry milují. Ne však její režisér Zdeněk Troška, který přiznal, že se na své filmy už nedívá. Nebaví ho totiž.

"To mě už nebaví. I když je ten film starý 20 nebo 30 let, hned mi naskočí všechno, co za tím bylo ... To je neuvěřitelné," prozradil v rozhovoru pro SITA slavný režisér.

Dodal, že se jako normální divák ani nemůže dívat na cizí filmy, hned totiž vidí, co je kde špatně a co by udělal jinak. "Proto když mám volno, raději si čtu. To je pro mě film, tehdy mi ten film jde před očima," uvedl.

A o knihy nemá nouze. "Já mám doma celý antikvariát, obytnou knihovnu. Knihy dávám i jako dárky," pochlubil se Troška s tím, že také rád poslouchá hudbu.

Na filmy se dívá opravdu jen výjimečně. "Tento rok jsem si z programu vybral tři, můj oblíbený film Prázdniny v Římě s Audrey Hepburn, na to se můžete dívat stále, pak film Malena s Monicou Bellucci, nádherný film, mám to doma na DVD, a vždy se rád podívám v televizi na mou oblíbenou starou českou pohádku Hrátky s čertem z roku 1956," popsal.

Témata: Zdeněk Troška