Probudí se Josef Laufer? Jednoho scénáře se všichni bojí!

Yvetta Blanarovičová a Josef Laufer 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. června 2020 8:44 | Aktualizováno: 8. června 2020 22:08

Strach o Josefa Laufera mají příbuzní a přátelé i nadále, ani po téměř třech měsících se jeho zdravotní stav nezměnil k lepšímu. Všichni se navíc obávají jednoho scénáře, který může nastat.

V jedné z pražských nemocnic leží už téměř tři měsíce v kuse osmdesátiletý Josef Laufer, který po rutinní operaci skončil v kómatu, z něhož se dosud neprobudil. Jeho neměnný zdravotní stav samozřejmě znervózňuje rodinu i přátele.

Podle webu ahaonline.cz se navíc všichni obávají nejhoršího, že by se slavný zpěvák mohl probudit do tzv. vegetativního stavu, v němž by setrval i několik let. Takový osud potkal např. kreslíře Káju Saudka, bratr slavného fotografa.

„Ve vegetativním stavu pacient není v bezvědomí, ale nevnímá. Laicky řečeno, jako by byl v kómatu. A v tomto stavu opravdu může setrvat i několik let bez jakýchkoli změn až do samotného konce,“ vysvětlil serveru jím oslovený lékař.

Legendárnímu herci a zpěvákovi pochopitelně všichni drží palce a doufají, že se s ním ještě setkají na jevišti či třeba před kamerou. Vždyť letos má být uveden muzikál pro děti, na němž se autorsky podílel.

Témata: Josef Laufer