Pomeje je venku z nemocnice! Jak vypadá?

Jiří Pomeje

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. února 2018 16:13

Po šesti týdnech byl z Ústřední vojenské nemocnice v Praze propuštěn Jiří Pomeje. Po úspěšném vyléčení z rakoviny hrtanu a operaci hlasivek ho vyzvedla manželka Andrea s dcerou Aničkou.

Podle serveru Expres vyšel Pomeje z nemocnice vyčerpaný. Usmíval se, ale náročná operace, při níž mu lékaři odebrali hlasivky, se do něj zapsala navždy.

Operovaný krk Pomeje schovával po rolákem a oblečení na něm doslova viselo. Přesto byl schopen si osobní věci odnést sám. Jeho stav se ale postupně lepší. Po operaci má stehy v jícnu a je na tekuté stravě, přesto si pochutnává třeba na zmrzlině. 

Jiří Pomeje už téměř rok bojuje s rakovinou hrtanu. Oporou v jeho těžké chvíli není jen jeho rodina, ale i veřejnost a dokonce i kolegové. 

Známý český herec, moderátor a dabér se teď dočkal podpory i od jiného známého kolegy. Český hlas Vinnetoua Stanislav Fišer mu poslal vzkaz. „Milý kolego, s politováním jsem přijal informaci, že vás čeká stejný osud jako mne. Držte se, protože to nebude lehké! Ale zcela jistě máte vedle sebe milující rodinu, která vám bude oporou. Buďte silný… A věřte v lepší zítřky,“ napsal Pomejemu.

Jiří Pomeje se operaci dlouho bránil. Nakonec ale změnil své rozhodnutí. „Na základě posledních informací se pan Pomeje nakonec rozhodl pro rozsáhlou onkologickou operaci i přesto, že má velká rizika. Chirurgický zákrok je dle výsledků vyšetření, které pacient podstoupil, nezbytně nutný. To však po celou dobu léčby lékaři panu Pomeje dlouhodobě doporučují,“ sdělila mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke. 

Témata: Jiří Pomeje