Zemřel Milan Černohouz (†77), zpěvák a král televizních silvestrů!

Milan Černohouz

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. června 2020 9:44 | Aktualizováno: 3. června 2020 22:15

Česká hudební scéna tento týden přišla o další výraznou tvář. Ve věku 77 let zemřel zpěvák Milan Černohouz, který se po revoluci stal nekorunovaným králem televizních silvestrů. Jak to tehdy dokázal?

V pondělí zemřel zpěvák Milan Černohouz (†77). Starší generace si na něj pamatují za doprovodu Orchestru Gustava Broma či brněnského rozhlasového orchestru, s oběma tělesy natočil asi 900 nejrůznějších písní.

Rodák z Kolína dálkově vystudoval zpěv na konzervatoři, byl častým hostem koncertních pořadů Hany a Petra Ulrychových, pravidelně vystupoval s kolegyní Vladěnou Pavlíčkovou. Od roku 1987 pak působil v Praze, kde kromě swingu zpíval i jihočeské lidové písně s dechovou kapelou Veselka.

V hlavním městě se také po revoluci začal věnovat podnikání. Na Vinohradech si otevřel vyhlášenou vinárnu U stréců, kterou televizní diváci dobře znají hned ze šesti silvestrovských pořadů.

Černohouz dle webu ahaonline.cz v poslední době bojoval s Alzheimerovou chorobou, stále ale vystupoval a právě během koncertů to na něm nikdo nepoznal. Všechny proto překvapilo jeho náhlé úmrtí, bez známek života ho měl v bytě objevit kamarád.

Témata: Milan Černohouz