Eva Pilarová (†80): Mamince dali ZÁKAZ, na mši nebude!

Eva Pilarová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. června 2020 9:10

S Evou Pilarovou se dnes naposledy rozloučí rodina, přátelé i fanoušci. Její maminka Františka u toho však nebude. Od příbuzných totiž dostala zákaz cestovat na středeční zádušní mši.

Říká se, že žádný rodič nechce přežít své dítě. Mamince legendární zpěvačky Evy Pilarové (†80) se to stalo, a tak není divu, že Františka Bojanovská se chtěla se svou dcerou naposledy rozloučit. Za tři neděle přitom oslaví již 105. narozeniny.

Rodina ale nakonec z pochopitelných důvodů rozhodla jinak. Paní Bojanovská zůstane v Brně, kde obřad sledovat na televizních obrazovkách. Se svou milovanou dcerou Evou se tak rozloučí v duchu na dálku.

„Teta chtěla jet taky. Dokonce si přichystala černé oblečení, ale cesta je na ni příliš dlouhá a taky by se mohla rozrušit,“ vysvětlila webu blesk.cz Helena Štefanová, sestřenice Pilarové. Ona sama na mši bezpochyby chybět nebude.

Smuteční obřad se dnes koná v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově. Pohřeb zpěvačky se uskutečnil již pár dní po její smrti v kapli Domova sv. Karla Boromejského v pražských Řepích, během nouzového stavu se ho však zúčasnilo jen 11 nejbližších.

Témata: Eva Pilarová