Eva Pilarová (†80): Tajemství písně, která zazní na mši!

Eva Pilarová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. června 2020 11:01

Rodina, přátelé a fanoušci budou mít ve středu jedinečnou možnost se naposledy rozloučit s legendární zpěvačkou Evou Pilarovou. V bazilice rovněž ještě jednou zazní její hlas. Jakou píseň organizátoři vybrali?

Již zítra se v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově uskuteční dlouho odkládaná zádušní mše za legendární Evu Pilarovou (†80), která nás opustila v polovině března. Přesto v kostele ještě jednou zazní její hlas.

Na mši zazní skladba Jesu Domine, kterou pro slavnou zpěvačku složil Richard Pachman. Ten si toho pochopitelně velice váží. „Jsem moc hrdý, že tato moje skladba teď zazní na zádušní mši za Evu, a půjdu se tam samozřejmě pomodlit,“ svěřil se webu ahaonline.cz.

Text písně je složený z modliteb, která se zpívají chvíli česky a chvíli latinsky. „Když Eva slyšela demonahrávku, zasvítily jí oči a prohlásila – mám nápad, latinsky by v tom mém textu mohli zpívat premonstráti ze Strahova!“ vzpomíná skladatel.

„Eva okamžitě zavolala do kláštera a mniši nás pozvali na večeři,“ dodal Pachman. Slovo dalo slovo, večeře prý byla bezvadná a spolupráce domluvená. Nakonec se všichni sešli ve studiu, kde píseň nahráli.

Témata: Eva Pilarová