Karel Gott (†80) naléhal, šlo o alkohol či drogy! Zpěvák si zachránil život!

Karel Gott 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2020 8:32 | Aktualizováno: 1. června 2020 12:27

Karel Gott dobře věděl, co je třeba obětovat kariéře zpěváka, aby byla úspěšná. Proto se snažil radit i svým následovníkům, mezi které se řadí i Bohuš Matuš. Jak mu legendární kolega pomohl zbavit se problémů?

Bohuš Matuš měl patřit mezi nástupce Karla Gotta, ale této pověsti nakonec úplně nedostál. Mohla za to špatná životospráva, kterou mu právě Gott vyčítal, když chodil na muzikálové premiéry. „Když mě na nich potkal, hned mi vpálil, jak ho vždycky moc rozčílí, když se dozví, co vyvádím. A ať s tím pitím okamžitě přestanu,“ svěřil se zpěvák webu ahaonline.cz.

„Karel říkal, že mám krásný hlas a že máme mnoho společného. Že jsem pro kantilénu jako stvořený. Musím ale přestat pít a kouřit. Měl o mě takový zájem! Dodnes se stydím, protože to moje řádění mi vydrželo dlouhých sedm let. Nakonec jsem ale na naléhání Karla Gotta dal. Zachránil mi život,“ vzpomíná.

Matuš zpíval v muzikálu Antoinetta, po jehož premiéře za ním Gott přišel s pochvalou. „Řekl jsem mu, že už nepiju a hodlám skoncovat i s hulením. Byl moc rád,“ prozradil zpěvák.

„A smál se, že určitě ztloustnu tak dvacet kilo, když přestanu hulit. A že mi stejně nevěří. Já ale opravdu přestal, i když jsem ztloustl, jak říkal, a musel jsem se smažit dlouho v posilovně. Byl to prostě on, Karel, který mě vzpamatoval a nastartoval můj nový život,“ dodal Matuš.

Témata: Bohuš Matuš Karel Gott