Nejhorší noční můra se vyplnila! Teď se Pomejemu možná splní sen!

Jiří Pomeje

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. února 2018 12:02

Jiří Pomeje, který je po operaci rakoviny hrtanu hospitalizován v nemocnici, přišel o hlas. Splnila se tak jeho nejhorší noční můra a důvod, kvůli kterému odmítal původně operaci podstoupit. Nyní se ale zdá, že by všechno mohlo být jinak!

Rakovina je pryč. Tvrdí to alespoň jeho manželka Andrea s tím, že Pomeje teď bude potřebovat spoustu pomůcek pro fungování se slavíkem. Zdravotně po operaci ale bude prakticky zdráv. 

Největší strach má z toho, aby se Jiří něčím nenakazil. Musí se totiž sžít se slavíkem a všechno pro něj teď o něco složitější. S rodinou se ale zatím nedomluví.

"Jirka nemluví a s Aničkou nemůže komunikovat jinak než neverbálně. Jirka je s doktory domluvený na voperování umělé hlasivky. Ta vytváří přirozený hlas," řekla Blesku. 

Pomejemu by se tak mohl splnit sen a vrátit se mu ztracený hlas. Kdy to bude zatím není jasné, doufejme ale, že brzy. Pomejeho stav se totiž postupně lepší. Po operaci má stehy v jícnu a je na tekuté stravě, přesto si pochutnává třeba na zmrzlině. 

Jiří Pomeje už téměř rok bojuje s rakovinou hrtanu. Oporou v jeho těžké chvíli není jen jeho rodina, ale i veřejnost a dokonce i kolegové.

Známý český herec, moderátor a dabér se teď dočkal podpory i od jiného známého kolegy. Český hlas Vinnetoua Stanislav Fišer mu poslal vzkaz. „Milý kolego, s politováním jsem přijal informaci, že vás čeká stejný osud jako mne. Držte se, protože to nebude lehké! Ale zcela jistě máte vedle sebe milující rodinu, která vám bude oporou. Buďte silný… A věřte v lepší zítřky,“ napsal Pomejemu.

Jiří Pomeje se operaci dlouho bránil. Nakonec ale změnil své rozhodnutí. „Na základě posledních informací se pan Pomeje nakonec rozhodl pro rozsáhlou onkologickou operaci i přesto, že má velká rizika. Chirurgický zákrok je dle výsledků vyšetření, které pacient podstoupil, nezbytně nutný. To však po celou dobu léčby lékaři panu Pomeje dlouhodobě doporučují,“ sdělila mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke. 

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje