Jan Kraus šokoval diváky: Takovou změnu po koronakrizi nikdo nečekal!

Jan Kraus 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. května 2020 13:13 | Aktualizováno: 31. května 2020 11:21

Show Jana Krause je po nucené odmlce zpět! Moderátor se po dlouhých týdnech objevil na obrazovce a zaskočil mnohé své příznivce! Výrazně se totiž během koronakrize změnil!

Kraus se hned na úvod dočkal delšího potlesku, než byl zvyklý dříve. Lidé v publiku sice museli mít roušky, i přesto se ale dostavili v hojném počtu. Nechyběl samozřejmě ani legendární pan Odvárka.

„Vítejte dámy a pánové po karanténě zpátky v divadle. Je to vlastně svátek. Samozřejmě je to trošku bolavé, nemůže to být tak, jak bychom chtěli, ale jsme rádi, že jsme rádi. Podívejte se na fotbalisty, ti nemají žádné diváky. Tenisti, ti nemají žádné diváky, žádné publikum a to je ještě krutější,“ politoval sportovce moderátor.

Kraus přiznal, že sleduje i situaci v zahraničí. „Koukal jsem, že v Německu vymysleli, že si diváci můžou zaplatit na fotbal, že jejich fotku dají na sedadlo. Takže můžete přijít na hřiště a tam je 20 tisíc fotografií. Ale diváka nic nenahradí, já jsem toho odjakživa vyznavačem. A na té koronakrizi je to dobře vidět – bez diváků polovina zábavy a šoubyznysu fungovat nemůže,“ přiznal Kraus, který v době koronakrize změnil image a nechal si narůst plnovous.

On sám prý celou situaci zvládl poměrně dobře – a to i přesto, že neměl žádnou práci. „Na začátku jsem si našel radu jednoho kosmonauta, jak to trávit. Ono teda radilo asi 10 kosmonautů, ale já jsem si našel dobrého, který strávil skoro dva roky v dvojmodulu. A on říkal, že je důležité v jiném modulu jíst a v jiném spát. To pro mě nebylo těžké, udělal jsem tu štreku z kuchyně do ložnice. Pak říkal, že je důležité najít si určitou strukturu rozvrhu. Tu jsem si spontánně vytvořil během krátké doby – snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře. Takže se ukázalo, že mám docela nabitý den. A pak radil, abychom se snažili zabavit v rámci svých koníčků. A důležitá zpráva, kterou jsem nejdřív nechápal – nečtěte zprávy. Já si říkal, že je to divný a že musím sledovat, co nám orgány a úřady řeknou. Pak jsem si uvědomil, že mám různé aplikace, které mě průběžně informují, a tak jsem ve zprávách skutečně ubral. Díky tomu jsem to absolvoval dobře,“ přiznal Kraus.

Přesto mu na přísných opatřeních něco vadilo. „Objevil jsem dvě zásadní vady. Ta rouška – já mám problém rozpoznávat lidi, mám špatnou vizuální paměť, takže si špatně pamatuju obličeje. A když si pamatuju obličej, nepamatuji si odkud. Rouška to eliminovala, já nepoznám ani pohlaví. Ke mě přišlo několik lidí a já na ně vytřeštěně koukal, proč na mě mluví. Na druhou stranu, já na tom vydělal, protože jsem si zakryl tu agresivní arogantní část obličeje a zůstal mi jenom ten dobrácký kukuč. Takže lidi, co mě nepoznali, ke mně byli hrozně příjemní a pro mě to byla určitá výhoda,“ smál se Jan Kraus.

Navíc prý měl řadu plánů a v době krize se nemohl vymlouvat, že nemá čas. „Tak jsem si řekl, že teď udělám všechno, co jsem chtěl udělat, až budu mít chvíli času. Z toho všeho zůstalo to, že jsem si nechal narůst vousy. To je všechno,“ prozradil tajemství svého nového vzhledu Kraus.

Nový vzhled moderátora samozřejmě ihned upoutal fanoušky. Tedy spíše řečeno fanynky. „Kraus má fousy?“ diví se divačka Lenka. „Nejsem fanouškem vousatého pan Krause. S takovými slušnou roli v pohádce nedostane a to by mi chybělo,“ postěžovala si na sociálních sítích paní Iva. Podle dalších ale Kraus teď vypadá lépe. „Panu Krausovi ty vousy moc sluší... Štramák,“ rozplývá se fanynka Kateřina.

Témata: Jan Kraus