Anička Slováčková o rakovině: Nechce strašit, ale něčeho se bála!

Anna Slováčková 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. května 2020 9:40 | Aktualizováno: 28. května 2020 16:32

Aničce Slováčkové věnovali lidé v posledních měsících mimořádnou pozornost, protože se léčila s vážnou nemocí. Herečka a zpěvačka o zkušenosti s rakovinou celou dobu zcela otevřeně mluví. Co má na srdci tentokrát?

Anička Slováčková už má snad za sebou dosud nejsložitější měsíce svého života, během kterých se potýkala s rakovinou prsu. Už totiž absolvovala celý cyklus chemoterapií i následnou operaci a teď jen doufá, že to dobře dopadlo.

„Strašně jsem se bála a klepala jako ratlík,“ řekla herečka zpěvačka v pořadu Blízká setkání o své první operaci i narkóze. Při zákroku jí ošetřující lékaři vybrali nádor a uzliny v podpaží. „Jsou tam jizvy, ale to bude časem lepší,“ ujistila Anička posluchače dle webu rozhlas.cz.

Z operace sice strach neměla, o samotné nemoci ale hovoří jinak. „Nechci lidi strašit slovem rakovina. Ale bylo mi špatně a bylo to náročný. Ale nevidím důvod, proč bych to měla ventilovat,“ nechala se slyšet dcera slavných rodičů.

Slováčková se snažila jít během léčby vážné nemoci příkladem. „Chci, aby lidi s touhle nemocí pevně věřili, že se uzdraví, a mysleli pozitivně. Tak mají víc než z půlky vyhráno. To mi řekli všichni doktoři i sestřičky,“ dodala.

Témata: Anna Slováčková