Karel Gott (†80): Tohle jeho fanoušci nerozdýchají!

Karel Gott 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. května 2020 16:06 | Aktualizováno: 28. května 2020 8:35

V naší nejslavnější hudební anketě popularity byl legendární Karel Gott v podstatě zvyklý jenom vyhrávat, s triumfem vždy počítali i jeho fanoušci. Pro ně bude jistě těžké rozdýchat výsledek jednoho nově zveřejněného žebříčku.

Karel Gott (†80) byl velkou částí českého národa považován za nejlepšího zpěváka, ostatně když loni v říjnu podlehl vážné nemoci, mohli jsme se na vlastní oči v ulicích Prahy přesvědčit, kolik měl fanoušků nejen z Česka, ale i ze Slovenska či německy mluvících zemí.

O Mistrově výjimečnosti bude už navždy vypovídat nedostižný počet vítězství v anketě Zlatý, resp. Český slavík, ve které triumfoval 42krát. Během kariéry navíc obdržel dalších 120 ocenění včetně dvou cen Anděl.

Právě v Německu nyní vznikl žebříček, ve kterém se objevuje i jméno Karla Gotta. Web schlagerplanet.com se rozhodl určit 100 největších „šlágrových“ hvězd všech dob. Legendárnímu Slavíkovi na něm patří „až“ 32. místo.

Fanoušci Gotta nejspíš nechápou, že se podle našich sousedů najde 31 lepších zpěváků, zároveň je však vidět, že ani více než půl roku po jeho smrti na něj v Německu nezapomněli. Jak by také po tolika koncertech mohli…

Témata: Karel Gott