Harry a Meghan nasekali obrovské dluhy! Monarchie chce zpátky své peníze!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. května 2020 12:50

Mohli mít klid a o peníze se téměř nemuseli starat. Teď jsou ale z Harryho a Meghan dlužníci, protože monarchie chce, aby zaplatili za nákladnou rekonstrukci sídla, které opustili. Jenže to není vůbec tak jednoduché.

Už jsou to téměř dva měsíce, co princ Harry a jeho žena Meghan opustili britskou královskou rodinu a přestali být dotováni z britské státní pokladny. Sami nejspíš netušili, jak velká rána to pro jejich peněženky bude.

Princ už dokonce musel poprosit svého otce o pomoc. Pár si totiž musel začít platit ochranku, která je údajně přijde na 4 miliony liber ročně. Přispět nejprve odmítly úřady v Kanadě, poté jim americký prezident Donald Trump vzkázal, že ani od něj neuvidí ani korunu, ačkoliv se přestěhovali do USA.

„Očekávali, že britští daňoví poplatníci budou dál platit za jejich ochranu, ale pak ztratili půdu pod nohama a museli požádat Charlese, aby jim pomohl. Díky tomu mohli začít splácet královně a monarchii,“ potvrdil zdroj listu Daily Mail.

Následník trůnu jim tedy platí ochranku, aby oni mohli splácet nákladnou rekonstrukci britského sídla Frogmore Cottage. Britský stát na ni dal téměř 2,5 milionu liber, Harry a Meghan údajně splácejí 18 tisíc každý měsíc.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)