Karel Gott (†80): Slavný kapelník na něj dojemně zavzpomínal!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. května 2020 17:57

Karla Gotta během jeho desítky let trvající kariéry doprovázela spousta kapel. Muž, který šéfoval jedné z nich, nyní na legendárního zpěváka dojemně zavzpomínal. Co o Gottovi prozradil?

Na Karla Gotta (†80) zavzpomínal v pořadu Moje hvězdy na vlnách Českého rozhlasu muzikant Jiří Dvořák, kapelník známé skupiny Boom Band. „Název kapely jsem vymyslel tak, aby to znělo mezinárodně. Myslel jsem, že budeme hrát spíš v zahraničí. Netušil jsem, že se to tady tak rozjede,“ přiznal dle webu rozhlas.cz.

V Česku se kapela rozjela právě i díky spolupráci s legendárním Mistrem. „Jsem vděčný, že jsme se poznali i osobně. Povídali jsme si o mnoha věcech, vzpomínám na grilování. Karel byl vždycky bavič a byl rád, když si může sednout neveřejně bez novinářů,“ popisuje Dvořák.

S Gottem se však podíval i do ciziny. „Vzpomínek za téměř 20 let je mnoho. Vzpomínám si na procházku s Karlem v Moskvě, kdy ho zastavily pubertální holky. Bylo jim 15 a chtěly od Karla podpis,“ vypráví kapelník.

Boom Band má s kým hrát i po Gottově odchodu, osudovou spoluprací je pro Dvořáka především ta s Hanou Zagorovou, které dělá i manažera. Doprovází však i další hvězdy české populární hudby.

Témata: Karel Gott