Karel Gott (†80) by se nestačil divit? Ivana Gottová řeší kvůli koronaviru VÁŽNÝ PROBLÉM!

Karel Gott s manželkou Ivanou 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2020 8:51 | Aktualizováno: 23. května 2020 13:26

Ivana Gottová řeší nečekané starosti. Připravuje totiž vzpomínkový koncert za svého zesnulého manžela Karla Gotta, problém je ale v tom, že nikdo neví, jaká bude v následujících měsících situace.

Podle Blesku bude muset Gottová možná pozměnit koncert natolik, že by se tomu divil i sám Mistr. Pokud by totiž 15. a 16. prosince, na kdy jsou koncerty naplánované, platily restrikce ze strany epidemiologů a vlády, mohlo by do O2 arény dorazit jen 3500 lidí.

Podle deníků by byl takový pohled do poloprázdné areny smutný, zejména v případě pocty legendárnímu zpěvákovi. A Ivana má proto s koncerty údajně velké starosti a bojí se, co bude.

Podobu vzpomínkové akce přitom určil ještě za svého života sám zpěvák, který zemřel loni 1. října. Gott si podle Ivany uvědomoval, že koncert na jeho památku by měl být pro jeho příznivce uspořádán.

"Sdělil svému nejbližšímu týmu i velmi konkrétní představu podoby koncertu. Budeme se snažit jeho přání naplnit," uvedla Ivana před několika měsíci Gottová.

Na vzpomínkové akci měly zaznít Gottovy nejznámější a nejúspěšnější písně za doprovodu Bandu Pavla Větrovce. Součástí koncertu mělo být i předání šeku na podporu výzkumu lymfomu a leukémie prováděného na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde se Gott léčil.

Karel Gott zemřel loni 1. října ve své vile na pražské Bertramce ve věku 80 let. Legenda české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, se léčila s akutní leukemií.

Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku. Hrob slavného zpěváka je na hřbitově na pražských Malvazinkách.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová