Láďa Kerndl: Úporné bolesti a OPERACE! Jen pár dní po…

Láďa Kerndl 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. května 2020 8:55

Láďa Kerndl nedávno oslavil půlkulaté narozeniny, ale slavit je mohl jen střídmě. Věděl totiž, co ho čeká během následujících dní. Slavný jazzový zpěvák se podrobil operaci. Co mu bylo?

Zdraví hrálo v kariéře Ládi Kerndla velkou roli. Od začátku 70. let vystupoval na výletních lodích, v roce 1994 ale jeho kariéru na mořích a oceánech ukončila vážná nemoc, konkrétně rakovina. Se zdravotními potížemi se potýká i v těchto dnech.

Legendární zpěvák o víkendu oslavil 75. narozeniny, jen pár dní po nich ale skončil na operačním sále. V životě ho totiž značně omezovaly bolesti horních končetin, za které mohly tzv. karpální tunely.

„Měl jsem úporné bolesti, brněly mi prsty, bylo to nepříjemné. Určitě se na tom podepsalo dlouholeté hraní na kytaru a na bicí, do toho celý život rád manuálně pracuji a ruce si příliš neodpočinou,“ vysvětlil webu blesk.cz.

Zákrok Kerndl absolvoval v nemocnici v Blansku, operace proběhla ambulantně a trvala jen asi půl hodiny. „Na sedmou jsem byl objednaný a před jedenáctou už si mě manželka Milada vezla domů,“ dodal.

Témata: Ladislav Kerndl