Jaromír Jágr si nevidí do pusy? Ostrá kritika hokejové legendy!

Jaromír Jágr 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. května 2020 15:25 | Aktualizováno: 21. května 2020 12:06

Určitě to nebyl jeho záměr, přesto se Jaromíru Jágrovi povedlo rozpoutat rozmíšku se sousedy ze Slovenska. Legendární hokejista napsal, že Češi by jim to v hokeji "nandali", a stal se terčem ostré kritiky.

Právě v těchto dnech by za normálních okolností probíhalo hokejové mistrovství světa, které se letos mělo uskutečnit ve Švýcarsku. V den, kdy měl český národní tým hrát se sousedním Slovenskem, napsal Jaromír Jágr na svém facebookovém profilu následující slova.

„Dnes bychom za normálních okolností hráli na MS se Slováky a určitě bychom jim to nandali, ale asi by to bylo těsný, není mi 20,“ naťukal legendární hokejista do klávesnice. Jeho neméně slavný slovenský kolega si naopak ťukal na čelo, protože nechápal.

Několikanásobný medailista z mistrovství světa a olympijských her Jozef Golonka si to vysvětlil jako projev neúcty. Jágr přitom zmíněná slova pronesl evidentně v nadsázce a v rámci duelu fanoušků Česka a Slovenska pro dobrou věc.

„Jágr byl pan hokejista, ale toto by si neměl dovolit. Sportovní historie pozná vícero velkých hráčů, ale nezažil jsem, aby se v takovém duchu někdy vyjádřili Beckenbauer, Jordan anebo Messi. Pokud nemá respekt vůči jakémukoliv soupeři, měl by se radši kousnout do jazyku,“ řekl Golonka webu pluska.sk.

Témata: Jaromír Jágr