Co by na to řekl Karel Gott (†80)? Dobrý přítel konečně řekl, proč chyběl na pohřbu!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. května 2020 16:08 | Aktualizováno: 19. května 2020 21:00

Našlo se pár lidí, kteří si loni v říjnu navzdory tomu, že obdrželi pozvánku, nechali ujít pohřeb Karla Gotta. Z jeho dobrých přátel to byl třeba František Ringo Čech. Známý hudebník a výtvarník konečně vysvětlil svou neúčast.

Když v říjnu umřel Karel Gott (†80), on na rozdíl od mnoha jiných přátel Mistra podezřele mlčel, ač jindy tak rád vypráví. Nakonec František Ringo Čech promluvil až s odstupem. „Když napíšu, že mě to vzalo, to je málo. S Karlem umřelo celý moje století. Vůbec celý minulý století umřelo s Karlem Gottem,“ píše na svém webu.

Známý hudebník dokonce prozradil, proč nepřišel na pohřeb. „Byl jsem moc smutnej, moc. Odmítal jsem jakýkoliv poznámky, novináři volali, všichni, televize, internetoví, neřekl jsem jediný slovo. Odmítal jsem to komentovat, byl jsem tak smutnej a přišlo mi to nevhodný. Ani na pohřeb jsem nešel,“ přiznal.

Gottovi podle svých slov vzdává poctu pořád. „Je to konec, bez Karla to nepůjde. Přijde jinej Gott, novej, mladej, ale už to nebude Gott. A pochybuju, že se mu povede to, co se povedlo Božskýmu Karlovi!“ konstatuje Ringo.

Text o legendárním zpěvákovi završil dojemným vzkazem. „Karle, ať máš v nebi doložku nejvyšších výhod, protože i tam budeš VIP!“ vzkázal Čech.

Témata: Karel Gott František Ringo Čech