Třináctá komnata Nadi Urbánkové? Její dcera na prahu smrti!

Naďa Urbánková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. února 2018 17:59

Herečka a zpěvačka Naďa Urbánková má za sebou zkušenost, kterou by si rozhodně žádný rodič nepřál. Když byla její dcera Jana Fabiánová malá, dostala se do stavu klinické smrti.

"Nic horšího jsem už nezažila. Janě byly čtyři roky, ráno jsem jí sáhla na hlavu a zjistila jsem, že má teplotu. Zavolala jsem paní doktorku, která k nám za úplatek chodila až domů. A ona hned, aniž by jí teplotu změřila a poslechla si, jak dýchá, řekla, že je to nějaká chřipka, ať jí dám acylpyrin," sdělila pro časopis Téma Naďa Urbánková.

S dcerou byla celý den doma, a četla jí pohádky nebo vyprávěla. "Tak jsem ji držela za ručičku, ona ležela, poslouchala a já najednou cítila, jak je ta její ruka úplně ledová. Koukla jsem  na ni a už měla po sobě modré fleky, nedýchala, nebilo jí srdíčko, na to nikdy nezapomenu, to dítě už bylo v klinické smrti," popisuje se zatajeným dechem herečka.

Okamžitě proto zavolala záchranku a lékaři jí řekli, že Jana má febrilní křeče a zápal plic. "Ta doktorka to ráno normálně prošvihla a Jana strávila dva týdny ve špitále. Jak všechno odpouštím, tak tohle té babě nezapomenu nikdy," dodala rozhořčená Urbánková.

Jana Fabiánová je jedinou dcerou Nadi Urbánkové a za otce má profesora angličtiny, překladatele a textaře Jana Nemejovského. Pro Urbánkovou šlo o třetího muže, kde je mu konec se ale neví.

Témata: Naďa Urbánková Jana Fabiánová