Marek Eben tuhle roli nepřijme: Velký strach z nepřátel!

Marek Eben moderuje StarDance 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2020 12:31 | Aktualizováno: 17. května 2020 21:10

Letos nebude StarDance ani karlovarský filmový festival, přesto se jméno Marka Ebena skloňuje v souvislosti s jednou zajímavou rolí. Oblíbený moderátor ale řekl, že by ji nepřijal. Mimo jiné se totiž bojí nepřátel.

Nedávný průzkum ukázal, že pro spoustu lidí představuje Marek Eben potenciálně kandidáta na prezidenta republiky. Co si o tom myslí on sám? „Samozřejmě, že to potěší, když o vás v tomto kontextu někdo uvažuje. Je to milé a samozřejmě zavazující,“ řekl v rozhovoru pro web isport.blesk.cz.

Podle svých slov ale o ničem takovém neuvažuje. „Moje ambice na tomto poli jsou nulové, protože to je pro někoho, koho bude těšit, když půjde Vladislavským sálem a budou znít fanfáry,“ svěřil se a vzápětí doplnil: „Daň, kterou za to zaplatíte, je obrovská. Pokud to máte dělat dobře, tak to musíte brát jako službu.“

Oblíbený moderátor by se bál s tím spjaté negativní popularity. „Za první týden budete mít více nepřátel, než jste si udělal za celý život. Osobní benefity, pokud nejste člověk, kterého těší hýbat dějinami, jsou minimální. Já nemám tyto ambice. Přišel bych o všechno, co mám rád,“ konstatuje.

„Vidím svoji životní úlohu někde jinde. Je daleko důležitější, abych obstál ve vlastní rodině, abych se dostal k ošetřovatelským povinnostem. A myslím si, že mohu být lidem prospěšný v showbyznysu. Tam mohu podstrčit myšlenky nebo názory, které se tam tak často nevidí. Abych se pustil do takového dobrodružství, tomu jsem vzdálen na hony,“ dodal Eben.

Témata: Marek Eben