Michaela Kuklová o nemoci: Co a proč bylo nejtěžší?

Michaela Kuklová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. května 2020 14:01

Michaela Kuklová před pár měsíci oznámila, že u ní lékaři odhalili zákeřné onkologické onemocnění. Sympatická herečka nyní řekla, co bylo v souvislosti s léčbou rakoviny prsu nejtěžší.

Michaela Kuklová se už nějaký čas léčí s rakovinou prsu a zároveň se snaží jít příkladem, proto je ohledně nemoci velice otevřená. Zvlášť se snaží o osvětu ohledně vyšetřovacích metod, protože v jejím případě padla správná diagnóza až po několikátém vyšetření.

Ihned poté se začalo s léčbou, jejíž součástí byl i operační zákrok. „Nejtěžší pro mě pak v nemoci bylo srovnat se se ztrátou ženských vnad,“ přiznala představitelka princezny Jasněnky dle webu idnes.cz v pořadu Showtime.

Sympatická herečka, že ji to ovlivnilo fyzicky i psychicky. „Odevzdáváte vlastně část svého těla. Není to o tom, že bych o odstranění prsou pochybovala. Preventivně jsem si nechala vzít i druhé prso. Zamávalo to však mojí psychikou i kvůli příteli,“ vysvětlila. Svému Pepovi se totiž chtěla líbit.

„Stokrát mi mohl říct, že mu to nevadí, ale přemýšlela jsem o tom, za jak dlouho budu mít nová prsa a jak dlouho si on jako muž nesáhne. Hlavou mi šly úplně takovéto primitivní myšlenky. Žena si zkrátka potřebuje připadat žádoucí. Alespoň já to tak mám,“ dodala Kuklová.

Témata: Michaela Kuklová