Karel Gott (†80): Tajemství ODHALENO! Kterého konkurenta se opravdu bál?

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. května 2020 14:04 | Aktualizováno: 14. května 2020 16:34

Karel Gott měl s řadou kolegů z hudební branže velice dobré vztahy, i když mnohé z nich musel považovat za své konkurenty. Kterého z nich se opravdu bál? Tady je jeho jméno!

Dvaačtyřicet vítězství v anketě Zlatý slavík za zhruba šest desítek let trvající pěveckou kariéru hovoří jasně. Karel Gott měl v hudební branži jen málo rovnocenných soupeřů. Někteří lidé na Slovensku jsou ale dodnes přesvědčeni, že z jednoho tamního rodáka měl Mistr vítr.

Možná vzpomínáte na slovenského zpěváka Karola Duchoně, kterého potkal tragický osud. Zemřel v listopadu 1985 v pouhých 35 letech na cirhozu jater. Podle vzpomínek jeho přátel se ho opravdu obával i legendární český kolega.

Duchoň prý moc toužil po společné písni s Mistrem. „Když jsme byli u Gotta, Karčimu slíbil, že s ním nazpívá duet. Těšil se jako malé dítě,“ prozradila po letech slovenskému webu pluska.sk Duchoňova kamarádka a kolegyně Oľga Szabová.

Ona sama ale tušila, že žádné společné dílo nevznikne. Dokonce prý zná i důvod. „Říkala jsem mu, že k tomu nikdy nedojde, protože Gott si k sobě nepustí stejně kvalitního zpěváka, jako on je sám. A tak se i stalo,“ dodala.

Témata: Karel Gott