Karel Gott (†80) by jen zíral! VELKÝ BOJ o jeho jedinečné písně

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. května 2020 17:55

Ještě letos má proběhnout vzpomínkový koncert nazvaný Pocta Karlu Gottovi. Ačkoliv jsou jeho písně pěvecky náročné, najde se hodně lidí, kteří si na ně klidně troufnou. V zákulisí proto vypukl velký boj.

Jestli bude možné uskutečnit velkolepé prosincové koncerty na počest Karla Gotta (†80), je zatím vzhledem k situaci v Česku a ve světě ve hvězdách. Přípravy jsou ale v plném proudu. Pozvaní hosté listují Mistrovým repertoárem a vybírají si, co by chtěli v O2 aréně zazpívat. Občas je to ale pořádný boj.

„Asi deset písniček pana Gotta by chtěl zpívat každý,“ cituje web ahaonline.cz svůj zdroj z Kavčích hor, resp. České televize. Třeba o Lady Carneval projevil zájem Marián Vojtko, podle zdroje je ale pravděpodobné, že při této písni se na pódiu objeví úplně všichni zúčastnění.

O zpěvákův oblíbený song Muzika měla zájem Eva Urbanová, nakonec ale spadl do klína Michalu Davidovi. Miro Žbirka jako velký fanoušek Beatles zazpívá píseň Adresát neznámý, první skladbu „Brouků“, která zazněla také v češtině.

Rozlučka s Gottem je v plánu dva dny po sobě, a to 15. a 16. prosince v již zmíněné hokejové hale v Praze. Na scénáři se podílí i vdova Ivana Gottová, tvořil ho i sám Gott poté, co se dozvěděl diagnózu.

Témata: Karel Gott