Josef Dvořák: Tajemství jeho nejslavnější role ODHALENO!

Josef Dvořák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. května 2020 9:55 | Aktualizováno: 7. května 2020 17:02

Snad úplně každý z nás viděl někdy Josefa Dvořáka hrát vodníka, a tak není složité tvrdit, že je to jeho nejznámější role. Jaké bylo jeho tajemství úspěchu? Oblíbený herec prozradil, jak se k této postavě propracoval.

Josef Dvořák měl vždycky blízko k pohádkovým postavám. Wikipedia na stránce o něm mimo jiné uvádí, že byl k slyšení celkem ve 156 epizodách různých večerníčků. Především však proslul rolemi vodníků.

Oblíbený herec před několika lety v rozhovoru pro web idnes.cz popsal, proč si jej režiséři spojovali právě s touto magickou postavou. Před filmovou kamerou to nezačalo. „To vzniklo kdysi, když jsem začal hrát vodníky v divadle,“ svěřil se.

Právě na prknech, která znamenají svět, si jeho mistrovství v rolích vodníků všimli filmaři a rozhodli se ho využít i na stříbrném plátně. „Pak se jich objevila celá řada v televizi a zdálo se, že ta řada nikdy neskončí,“ vzpomínal.

Dvořáka přitom – na rozdíl od některých kolegů – neštvalo, že se takzvaně „zaškatulkoval“ v jedné roli. „Nikdy jsem se nerouhal, neříkal jsem dost, nebo ať jdou pryč. Teď bych byl docela rád, kdyby mi nějakého přišili,“ nechal se slyšet.

Témata: Josef Dvořák