Petr Janda slaví 78. narozeniny: Pořád má s Olympikem velké plány!

Petr Janda 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. května 2020 15:42

K dnešním nejslavnějším oslavencům patří Petr Janda, kytarista a zpěvák legendárního Olympiku. S nejdéle fungující rockovou kapelou u nás má i v 78 letech stále velké plány.

Právě dnes slaví Petr Janda narozeniny, již sedmdesáté osmé. Frontman Olympiku se musel nedávno vyrovnat s odchodem dlouholetého klávesáka, navíc teď z pochopitelných důvodů nemůže kapela vystupovat. „V kapele už není taková legrace, ale za to je strašně pracovitá,“ říká.

V posledních týdnech ve studiu Propast ve Stříbrné Skalici ve středních Čechách připravuje další album. „Nějaký plán, jak bychom to i za současných opatření dali dohromady, mám. Nahrávky pošlu klukům, v kontaktu jsme telefonicky,“ prozradil.

„Chtěl bych, abychom si ve čtyřech i s novým klávesákem a se zvukařem zašli na kontrolu, jestli to nemáme, a pak se na dva týdny zavřeme ve studiu. Nahrávky bych míchal jen se zvukařem a nakonec se sejdeme na sbory a závěrečný mix,“ vysvětlil kytarista a zpěvák, jak si nahrávání představuje.

Plánům nahrává skutečnost, že studio Propast se nachází v liduprázdné oblasti. „Tady je hustota obyvatelstva asi jako v Mongolsku, jdeš po lese a nepotkáš ani živáčka,“ podotkl Janda.

Témata: Petr Janda