Karel Šíp NENÍ PRAVÉ JMÉNO! Jak se skutečně jmenoval a co dělal před televizí?

Karel Šíp ve svém pořadu Všechnopárty 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. dubna 2020 14:24 | Aktualizováno: 1. května 2020 20:39

Karel Šíp je známý jako česká moderátorská legenda. Méně už se o něm ale ví, že se ve skutečnosti jmenoval jinak a co bylo jeho původním povoláním.

Karel Šíp je v televizi jako doma. Proslavil se v pořadu Hitšaráda, moderoval ale i známé pořady Horoskopičiny, Skopičiny, Rozjezdy pro hvězdy a řadu dalších.

V poslední době se ustálil na České televizi, kde má svou talk show Všechnopárty, která se u diváků těší velké oblibě, především proto, že moderátor vystupuje lidsky, přirozeně, a jak sám dříve přiznal, na vystoupení se příliš nepřipravuje.

Právě jeho spontánní chování a otázky mají lidé natolik v oblibě, že pořad už běží více než 15 let. Čemu se ale moderátor věnoval předtím, než přičichl k televizi?

Po studiu na Střední průmyslové škole filmové v Čimelicích se sice stal zaměstnancem Československé televize, jeho vášní ale byla hudba. Šíp je baskytarista a založil skupinu Faraon, známou také tím, že v ní zpíval Jiří Schelinger.

Kapela ale dlouho nevydržela a po pár letech se rozpadla odchodem části členů k Františku Ringo Čechovi. Sám Šíp přesedlal na televizní zábavu.

Podobně jako mnoho dalších slavných umělců ale ani Šíp není pravé jméno moderátora. Jeho otec se jmenoval Karel Hugo Feuerfeil a Šíp se původně jmenoval Karel Jan Feuerfeil, než si jméno změnil.

Témata: Karel Šíp