Herečka z Pelíšků o slavné scéně s dnešním oslavencem: Znovu by to nedala!

Eva Holubová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. dubna 2020 13:13

Oblíbenou komedii Pelíšky zná snad každý Čech nazpaměť. Důležitou roli měla ve filmu Eva Holubová, která po více než dvaceti letech promluvila o slavné scéně s Jaroslavem Duškem, který dnes slaví 59. narozeniny.

Jednou z nejslavnějších scén legendární komedie Pelíšky je ta z ložnice, ve které figurují postavy dnešního oslavence Jaroslava Duška a Evy Holubové, která o ní před pár dny povyprávěla v „karanténní“ talk show televize Prima a Studia DVA s názvem Jsme s vámi. Zeptala se na to totiž jedna z divaček.

Populární herečka prozradila, že se dopředu nic nezkoušelo. „To bych už pak asi před kamerou nedala. Točilo se to na první dobrou,“ prozradila s tím, že ve scénáři bylo pár teček, a tak ji zajímalo, co to znamená. Režisér Jan Hřebejk jí měl odvětit, že má přece děti, tak ví. Dušek podle jejích vzpomínek řekl, že „půjde jenom na krajíček.

Holubovou to prý zarazilo. „Když přišel den D, tak jsem si vzala doma dvoje spoďáry, protože jsem si nebyla jistá, jestli ty jedny ze mě neserve. Říkala jsem si, že když bude rvát i ty druhý, tak že to budeme muset stopnout,“ zavzpomínala.

Před natáčením scény už si prý Dušek chystal gauč a ukazoval jí, jak na ní bude rajtovat. „Tak jsem ještě doběhla do šatny, narvala jsem na sebe stahovačky, co tam měla kolegyně a Dušek mě uklidnil a řekl: ‚Neboj se, mám kondom.‘ Já už jsem pak neřekla nic z toho textu, všechno to byla čirá improvizace,“ dodala Holubová.

Témata: Eva Holubová Jaroslav Dušek film Pelíšky