Dušan Vančura (†82): Pohřeb člena Spirituál kvintetu ovlivní koronavirus!

Dušan Vančura (vpravo) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. dubna 2020 14:59

Legendární skupina Spirituál kvintet se letos měla loučit na jevištích s fanoušky, místo toho se loučí s jedním z členů. Pohřeb náhle zesnulého Dušana Vančury výrazně ovlivní epidemie koronaviru.

Pohřeb zesnulého hudebníka z kapely Spirituál kvintet Dušana Vančury (†82) proběhne v rodinném kruhu. Dlouholetí kolegové ze skupiny a fanoušci se s ním budou moci rozloučit, až pomine současná krize. Informuje o tom web blesk.cz.

Podle jeho informací tak rozhodla vdova Zuzana Vančurová po konzultaci s ostatními členy kapely. „Pohřeb v rodinném kruhu bude mít v druhé části příštího týdne. A jak to všechno skončí, tak se pak oznámí termín piety. Je to nejelegantnější řešení,“ tvrdí zdroj serveru. Sama vdova se dle webu ozvala na sociální síti. 

„Odešel mi nejbližší člověk, mé druhé já. Prožila jsem s ním dvaadvacet let opravdového štěstí, života v lásce a vzájemné úctě. Jsem za to vděčná a každému bych přála alespoň kousek toho, co jsme měli my dva. Teď je to pro mě nesmírně těžké a moc to bolí,“ napsala.

Vančura náhle zemřel minulý týden ve věku 82 let. Podle dostupných informací měl zánět zubu a vzhledem k současné situaci kolem koronaviru nešel k zubaři. Zánět u něj naneštěstí přešel v celkovou sepsi organismu.

Témata: Dušan Vančura