Harry pobouřil Brity: Dovolil si zhodnotit, jak země zvládá koronavirus!

Princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. dubna 2020 13:26

Princ Harry se sice přesunul na jiný kontinent, dál ale sleduje, co se děje v rodné zemi. Velká Británie bojuje již několik týdnů s epidemií koronaviru a Harry si dovolil zhodnotit, jak se jí daří. Jeho komentáře ale některé lidi pobouřily.

Ve Velké Británii bylo v sobotu přes 114 tisíc lidí nakažených koronavirem, téměř 15 a půl tisíce z nich nemoci covid-19 podlehlo. Princ Harry se sice z rodné země přestěhoval do USA, ale situaci doma bedlivě sleduje.

Vnuk královny chválí válečného veterána Toma Moorea, který v 99 letech pomohl vybrat téměř půl miliardy korun pro britské zdravotnictví. Harry se k epidemii na Ostrovech dle webu listu The Sun vyjádřil v podcastu Declassified.

„Jsem neskutečně hrdý, když vidím, co lidé v zemi i po celém světě dělají. Dokazuje to, co si myslím, že se nám daří lépe, než tvrdí média, která na to nahlížejí ze všech možných úhlů,“ řekl princ.

Do Harryho se ale pustili experti. „Myslím, že tyto poznámky jsou skandální. Pokud jde o média, tak opravdu nerozumím, o co Harrymu jde. Novináři informují o faktech a dělají skvělou práci,“ konstatoval profesor Karol Sikora. 

Témata: Princ Harry Velká Británie královská rodina (gbr)