Ewa Farna dnes pro důchodce udělala úžasnou věc!

Ewa Farna 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. dubna 2020 21:45

Před domovy pro seniory v Ústeckém kraji dnes zpívá hudebnice Ewa Farna, jde o součást projektu Pod okny. Akce má seniory rozptýlit, na tuto věkovou skupinu hrozba koronaviru dopadla nejvíce. Staří lidé podle zaměstnanců domovů v době zákazu návštěv trpí nedostatkem kontaktu se svými blízkými.

Na mobilním podiu z dostatečné vzdálenosti Farna zazpívala ráno s mírným zpožděním v Bystřanech na Teplicku, podle produkční ji na cestě zastavila policie. Zpěvačka vymýšlí repertoár na místě. Například v Bystřanech zazpívala kromě jiného píseň Boky jako skříň. "Tady jsme na místě vymýšleli, co zahrajeme, podle pocitů, jak jsem koukala na lidi, jestli se jim chce tančit a tleskat," řekla novinářům po prvním vystoupení. Míní, že zmíněná píseň se seniorům líbila nejvíc.

Dnešní turné po domovech seniorů pokračovalo odpoledne v Chlumci na Ústecku, pak v městské části Ústí nad Labem Severní Terasa a program zakončila 00 v Děčíně.

Zpěvačka v karanténě dohání resty a stará se o své několikaměsíční miminko. "Jsem konečně na stoprocentní mateřský," uvedla Farna.

Sociální pracovnice domova pro seniory v Bystřanech Tereza Strejcová dnes novinářům řekla, že senioři se cítí osaměle. "Nemají kontakt s rodinou," uvedla a dodala, že je vystoupení potěšilo. V Bystřanech je 197 klientů. Farna zazpívala z každé strany objektu, aby si mohli koncert s pěti písněmi užít všichni důchodci.

Projekt pořádají Ceny Anděl Coca-Cola ve spolupráci s Českým červeným křížem. Dvacetiminutové koncerty začaly v úterý. Interpreti zpívají pro 25 domovů v Praze, středních a severních Čechách. Pódiem jsou dvory a zahrady domovů.

Témata: Ewa Farna