Hvězda StarDance dostane nový pořad! Tohle lidi zvedne ze židle!

Porotci StarDance Zdeněk Chlopčík, Jan Tománek a Richard Genzer 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. dubna 2020 21:58 | Aktualizováno: 15. dubna 2020 8:56

Taneční mistr a porotce StarDance Zdeňek Chlopčík chce roztančit seniory v jejich domovech. V roušce proto připravuje v ostravském studiu České televize nový pořad Taneční pro starší a pokročilé. Vysílat se bude od soboty na programu ČT3.

Televize připravila 22 pětiminutových dílů, které bude postupně vysílat každou sobotu i neděli odpoledne. A v nich bude vždy krátká choreografie, která se dá tančit bez partnera i v páru. Jednoduchou choreografii představí spolu s tanečním mistrem vždy jeden seniorský pár.

„Hudbu jsem vybíral dlouho, aby měla švih. Vrátil jsem se do vzpomínek z dětství, třeba písničky Semaforu jsme s tatínkem zpívali při umývání nádobí. Budu rád, když ti, co jsou sami doma, ucítí, že na ně ostatní myslí. A budou se na svět dívat pozitivně a s úsměvem. A pokud si s námi pět minut zatančí, budou se cítit fantasticky,“ svěřil se Chlopčík.

Režisérka pořadu Petra Všelichová řekla, že ambicí jejího týmu není, aby diváci pilovali choreografii. „Chceme, aby se pobavili, potěšili, když už teď musíme všichni sedět doma. A aby se trošku pohybovali, protože se Zdeňkem to jde samo. Doufáme, že se k divákům Zdeňkův úsměv i přes roušku dostane, že bude cítit jeho energie,“ doplnila režisérka.

Taneční lekce doplní vysílací schéma nového seniorského programu ČT3, který jinak nabízí pořady z archivu nebo živě vysílané magazíny. První taneční lekci nabídne program ČT3 v sobotu 18. dubna ve 14:55.

Témata: Zdeněk (tanečník) Chlopčík StarDance Česká televize