Karel Gott (†80): Podílel se na díle, které vyvěsí v parlamentu!

Karel Gott 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. dubna 2020 17:55

I půl roku po jeho odchodu se dál objevují nová díla, na kterých se podílel legendární zpěvák Karel Gott. Tentokrát je řeč o jeho milovaném výtvarném umění. Obraz podle jeho nápadu bude viset v parlamentu.

Je dobře známo, že Karel Gott (†80) se kromě zpěvu aktivně věnoval výtvarnému umění, a to až do posledních týdnů svého života. Už sice nemaloval, ale ještě loni v září, tedy pár týdnů před smrtí, dobře poradil svému kamarádovi se stejným koníčkem.

„Ptal se mě, na čem pracuji. Mluvil jsem o tom, že hledám téma k pádu berlínské zdi, od kterého uplynulo 30 let. Vnukl mi myšlenku udělat netradiční vlajku sjednoceného Německa,“ prozradil webu blesk.cz jeho německý manažer Wolfgang Kaminski.

Nápadu se chytil a vznikla olejomalba, kterou od něj zakoupil německý parlament Bundestag. Právě tam bude obraz, na němž se Mistr podílel, viset. „Karel by koukal,“ dodal hrdě Kaminski.

Zástupce parlamentu uvedl, že „barevné odstíny obrazu neodrážejí pouze sociální a politickou rozmanitost v zemi, ale i temnoty otroctví přes krvavé bitvy až po zlaté světlo svobody“.

Témata: Karel Gott