Televizní hvězdy podpořily IZS! Zapojil se Pohlreich i Punčochář

Zdeněk Pohlreich 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. dubna 2020 21:40

Populární kuchaři, restaurace s rychlým občerstvením, kavárny i další firmy v současné době podporují zdravotníky, hasiče a policisty. Kuchařské týmy Zdeňka Pohlreicha a Jana Punčocháře připravují pro hasiče, záchranáře a strážníky v Praze obědy zdarma.

"Po uzavření restaurace jsem doma přemýšlel, jak pomoci těm, kteří to aktuálně nejvíce potřebují, těm, kteří jsou v první linii a pracují dnem i nocí do vyčerpání. Při podpisu otevřeného dopisu ministrovi jsem potkal Zdeňka Pohlreicha a ten mi představil jeho projekt. Neváhal jsem a zapojil se i s celou restaurací," uvedl Punčochář.

Zdravotníky i dobrovolníky podporuje svými výrobky také česká firma Mana. Nejprve jim věnovala 3500 porcí jídla ve formě nápojů, nyní pokračuje se zapojením zákazníků, kdy chce vybrat peníze na minimálně 7000 nápojů.

Na zaměstnance záchranných a bezpečnostních složek myslí i podnikatelé v regionech. Espresso bar a obchod Sweet City v Liberci připravuje pro policisty, hasiče a záchranáře kávu zdarma. Výrobce bylinných a ovocných sirupů Kitl zásobil svými produkty 16 stanovišť Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

Témata: Zdeněk Pohlreich Jan Punčochář