Karel Gott (†80) vydělává i po smrti: Pozůstalí dostanou pořádný balík!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2020 8:28 | Aktualizováno: 4. dubna 2020 9:02

Karel Gott už sice šest měsíců není mezi námi, jeho dílo tu s námi ale zůstává. Radost z toho musí mít především pozůstalí, pro které Gottovy písně představují velký zdroj příjmů. Na kolik si přijdou za nedávné období?

Ve středu uplynulo půl roku od odchodu legendárního Karla Gotta (†80), což všem jeho příznivcům připomněla vdova Ivana Gottová, která zveřejnila na sociálních sítích novou fotografii Mistra a doprovodný vzkaz.

Jak uvádí slovenský web cas.sk, tantiémy za Gottovu tvorbu proudí na účet pozůstalých nadále. Deník Blesk konkrétně zmiňuje částku lehce přes 4 miliony korun. Má jít o nezdaněnou sumu za období od října do prosince 2019.

„Není divu, protože rádia a televize po celé zemi hráli po oznámení, že zpěvák odešel, jeden jeho hit a klip za druhým,“ řekl dle webu zmíněnému deníku hudební publicista Petr Burda. 

Peníze jsou prý nyní uložené na speciálním účtu, kde čekají na rozdělení mezi dědice po Karlu Gottovi. Svou část tedy bezpochyby obdrží vdova Ivana a její dcery Charlotte Ella a Nelly Sofie. 

Témata: Karel Gott Ivana Gottová