Zdeněk Svěrák přiznal: Rodina HO ODMÍTLA! Není to dobré!

Svěrák, Zdeněk 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. března 2020 10:54 | Aktualizováno: 30. března 2020 10:51

Zdeněk Svěrák je bez práce. Podobně jako drtivá většina umělců i on se musel vzdát své milovaní kultury. Čas bez divadla zahání psaním scénáře, s tím ale neuspěl!

Největší smutek mu prý způsobuje to, že nesmí hrát divadlo. "Bylo pro mě velmi zvláštní vyškrtat v diáři všechna představení, na která jsem se těšil," přiznal Novinkám s tím, že ho netrápí, že nevydělává.

"Peníze vzal čert. Chybí mi ale legrace na jevišti a pravidelné setkávání s kamarády v divadelní šatně," dodal umělec, jehož píseň se ve středu nesla celým Českem.

Ve středu totiž zněla Českou republikou z televizí, rádií, rozhlasů i z hlasem občanů písnička Není nutno. Celá akce byl nápad kavárníka Ondřeje Kobzy a Svěráka mrzí, že ho nedostal dříve on.

"Momentálně mám rozdělaný scénář na filmovou pohádku, která by se měla jmenovat Čerti nejsou. Její první verze u mého syna a současně režiséra Honzy propadla. A propadla i u mé manželky, která je vždycky mou první čtenářkou. Shodli se na tom, že to není dobré," přiznal.

To ho prý nabudilo a rozhodl se, že ten scénář musí být dobrý. "A tak teď píšu druhou verzi. Jistě přibydou i třetí a čtvrtá, protože můj syn je neúprosně náročný. Ostatně, na Tmavomodrý svět mu byla dobrá teprve desátá verze," dodal.

Témata: Svěrák Zdeněk (herec režisér)