Ewa Farna a Radka Třeštíková ve sporu: Zasloužili jsme si koronavirus?!

Ewa Farna 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. března 2020 8:27

Ewa Farna a Radka Třeštíková mají každá svůj vlastní pohled na nový koronavirus, a tak mezi nimi došlo na sociální síti ke sporu. Spisovatelku totiž pobouřil příspěvek, který oblíbená zpěvačka sdílela.

Ewa Farna se na epidemii koronaviru snaží najít něco pozitivního, a tak v úterý sdílela příspěvek jisté paní Kotoučkové, která to „napsala mnohem líp“. Brzy se ale ozvala Radka Třeštíková. 

„Pokaždé, když tohle někdo nasdílí, tak si položím otázku - opravdu si zaslouží staří, slabí a nemocní lidé zemřít?“ ptala se spisovatelka. „Tyhle poučné řeči se píšou tak snadno, když se nám zdá, že je to ještě daleko, když se nás ta tragédie osobně netýká. Neznám nikoho, kdo si zaslouží, aby mu selhaly plíce,“ nechápe.

Zpěvačka odvětila, že epidemii nezlehčuje, naopak si myslí, že se týká úplně všech. „Jen se snažím na to pohlédnout z různých úhlů. Myslím, že je to jen ukázka toho, že všechny naše činy mají i své následky. Jako lidi se často prostě nechováme hezky k přírodě, ale ani sami k sobě,“ vysvětlila.

„Rozumím tomu, Ewo, ale napsat, že tohle jsme jako lidstvo potřebovali, a že jsme si to tak nějak zasloužili, to může opravdu jen ten, koho se to osobně zatím nijak nedotklo, pochybuju, že by to napsal někdo, komu na koronavirus zemřel blízký příbuzný,“ konstatovala Třeštíková s tím, že zobecnění na celé lidstvo považuje za nešťastné.

Farna odpověděla, že tento názor respektuje, a připomněla, že nejde přímo o její slova. „Já vím, že to není Vaše, běhá to tu už víc než týden, už jsem to nevydržela a musela jsem něco napsat. Nebylo to ani mířeno na Vás, je to jen střet dvou úhlů pohledu. Myslím, že všichni chceme, aby to už bylo za náma,“ uzavřela spor účastnice poslední řady StarDance. 

Témata: Ewa Farna Radka Třeštíková