Dagmar Havlová nepolevuje: Kolegyně se před první dámou sklánějí!

Dagmar Havlová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. března 2020 11:46

Dagmar Havlová v těchto chvílích inspiruje lidi po celém Česku. Rozhodně si nestěžuje na zákaz divadelní produkce, naopak přiložila ruku k dílu a v šití roušek nijak nepolevuje. Obdiv si to vysloužila i od řady svých kolegyň.

Když vyšlo najevo, že zdravotníci nemají dostatek ochranných pomůcek, Dagmar Havlová patřila k prvním známým osobnostem, kteří se pustili do šití roušek pro ně. Počátkem tohoto týdne se na sociálních sítích pochlubila dosavadními výsledky své práce.

Bývalá první dáma to prozradila na videu z improvizované dílny. „Jak vidíte, tak naše práce pokračuje. Šijeme a rozdáváme roušky, to znamená, že je dáváme zadarmo. Nikdy jsme žádnou roušku neprodali a ani nehodláme prodat,“ říká jasně.

„Ke dnešnímu dni jsme rozdali asi 550 roušek a ještě tady na stole máme přichystaných takových 350,“ dodala oblíbená herečka a připojila poděkování všem „šičkám“, „střihačkám“ a „žehličkám“, které se na výrobě podílejí.

Herecké kolegyně se před Havlovou sklánějí a za její iniciativu jí děkují. Vzkaz dostala vdova po zesnulém exprezidentovi od Terezy Kostkové, Mahuleny Bočanové či Jany Plodkové.

Témata: Dagmar Havlová