Lucie Šafářová o koronaviru: Nevěří, že to zvládneme?!

Lucie Šafářová 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. března 2020 9:56

Lucie Šafářová nosí roušku a zůstává doma, zkrátka se snaží jít ostatním příkladem. Lidem se ovšem pokouší také promlouvat do duše. Podle ní současnou situaci zvládneme jen za určitých okolností.

Lucii Šafářovou donutila současná situace v naší zemi i celé Evropě již k několika vyjádřením. Naposledy maminka malé dcery Leontýnky soucítila s těhotnými ženami, kterým nebude umožněno, aby je u porodu podporoval otec.

Bývalá tenistka nezapomněla zmínit, že teď může trávit víc času s partnerem Tomášem Plekancem, který by jinak trávil hodiny na ledovém kluzišti. „Každý jsme teď doma sami a přitom jsme spolu víc, než kdy jindy!“ konstatuje.

„Často selháváme, protože nefungujeme jako celek. Ničíme si naši planetu, znečišťujem a pustošíme a pak se divíme, co nám to vrací a proč. Teď nás něco, co ani nevidíme, zastavilo a máme čas se zamyslet, co je vlastně důležité,“ myslí si.

„Můžeme to zastavit, jen když budeme fungovat jako celek. Zvládneme to? Uvědomíme si, že to je třeba i jinde potom? Co myslíte?“ má jasno Šafářová, která na závěr nezapomněla poděkovat všem, co nyní pomáhají.

Témata: Lucie Šafářová