Leoš Mareš: Lidem zprostředkoval dojemný vzkaz lékaře!

Leoš Mareš 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. března 2020 16:12

Leoš Mareš se nejrůznějšími způsoby zapojuje do boje s koronavirem. Před několika dny po výzvě ministra vnitra Hamáčka žádal lidi, aby nosili roušky. Teď zase fanouškům zprostředkoval dojemný vzkaz lékaře.

Vedoucí lékař záchranky a urgentního příjmu v Motole poprosil Leoše Mareše, kterého potkal v době, kdy byl ještě medikem na fakultě, o laskavost. Oblíbený moderátor se rozhodl jeho přání splnit. Co mu zdravotník napsal?

Především chtěl prostřednictvím Mareše poděkovat za podporu. „Každý den vnímám a přemýšlím o tom, jak poděkovat té strašné spoustě lidí a institucí za jejich solidaritu, vstřícnost, podporu nám zdravotníkům a vůbec celému IZS,“ začal.

„Chtěl bych, aby ti lidi věděli, že jsme fakt vděční za každou jejich ušitou roušku, kterou nám věnují, každou pizzu, kterou nám pošlou, každý potlesk, který večer slyšíme, vnímáme a nesmírně si ho vážíme, každý milý pozdrav na ulici, každý projev pochopení pro to, že jsme taky jenom lidi,“ pokračoval doktor Marek.

„Dává nám to energii a sílu do další práce, kterou budeme v následujících dnech fakt všichni potřebovat. Nechci vůbec nikomu nic vyčítat, ale extrémně pozitivně za sebe i ostatní kolegy poděkovat všem, co na nás myslí a co nám fandí, protože tak tvoříme tým, který to zvládne,“ vzkazuje lidem.

Na závěr ještě připojil poděkování rodinám a připojil osobní příběh. „Moje těhotná manželka mě každý ráno pouští úplně nesobecky do práce, ať jdu pomáhat někomu, kdo mě potřebuje, přitom ona sama by potřebovala obejmout a říct, že to bude dobrý,“ dodal lékař.

Témata: Leoš Mareš