Jan Hrušínský bere zpátečku: OMLUVA za „lehkou chřipku“!

Jan Hrušínský 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. března 2020 15:20

Jan Hrušínský před několika dny překvapil nečekaně ostrým vyjádřením směrem k vládě, který tehdy zakázala divadelní produkci. Teď ale uznal, že je čas se za některá slova omluvit.

Minulý týden psal Jan Hrušínský o likvidaci Divadla Na Jezerce v souvislosti s vládním opatřením, které zakazovalo divadelní produkci. Sám tehdy mluvil o nemoci s „příznaky lehké chřipky“. Teď přiznal chybu, za kterou je podle svých slov připraven nést odpovědnost.

„Je mi teď jasné, že jsem v nesprávný čas použil nesprávná slova, která mohou být použita jako zbraň. V situaci, kdy i stát tvrdil, že v případě koronaviru o nic vážného nejde, že jsou na všechno připraveni a občané se nemají čeho obávat, jsem použil příměr o ‘lehké chřipce’,“ připomněl na úvod a pak připojil omluvu. 

„S ohledem na všechny nemocné a na ty, kteří se o ně starají, se za svůj rychle vyřčený výrok omlouvám. V kontextu dnešní situace si uvědomuji jeho nepatřičnost,“ uvedl divadelní principál.

Člen slavného hereckého rodu si je vědom odpovědnosti za slova, která napsal. „Nevyjadřoval jsem jimi strach o sebe, ale o své zaměstnance a spolupracovníky,“ vysvětlil ještě jednou a připojil přání. 

„V první řadě přeji všem pevné zdraví a hodně sil. A všem, kteří jste budovali své firmy stejně dlouho jako já - nebo déle, přeji, abyste současnou situaci přežili,“ vzkázal Hrušínský.

Témata: Jan Hrušínský