Tomáš Klus se kaje: Vzbudil dojem, že se hrozbě nákazy vysmívá!

Tamara Klusová a Tomáš Klus 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2020 13:23

Tomáš Klus sebral odvahu a omluvil se lidem, kterým koncem ledna vyčinil, že zbytečně propadají panice v souvislosti s novým koronavirem. Teď už je i podle písničkáře jasné, že je situace opravdu vážná.

Tomáš Klus si koncem ledna pořádně naběhl, když se snažil na sociální síti šířit osvětu ohledně nového koronaviru. Tehdy tvrdil, že se nejeví být větší hrozbou než obyčejná chřipka, což mu již tenkrát mnoho lidí vyčítalo. S časem hudebníkovi uzrálo v hlavě rozhodnutí se lidem za tento příspěvek omluvit.

„Omlouvám se, že jsem se nechal unést svou nelibostí vůči panice, s níž se vykupovaly roušky a mouky a kdy se hromadně přijímala role oběti, bez diskuze, bez touhy vědět více a poznat ‚nepřítele‘ ze všech úhlů,“ napsal na instagramovém profilu.

Měsíc a půl staré „selhání“ vysvětlil Klus následovně. „Chtěl jsem zachovat klid, ale ve snaze upozornit na nebezpečí hysterie jsem zvolil zavádějící formu a v mnohých z vás tak vzbudil dojem, že se vysmívám hrozbě nákazy. Za to se omlouvám a přijímám zodpovědnost,“ kaje se.

Populární písničkář věří, že nás tahle nevídaná situace donutí k přehodnocení životních priorit a životního stylu. „Buďme zdrávi,“ vzkázal lidem na závěr.

Témata: Tomáš Klus