Kajínek v ohrožení života? Po nehodě oslepl!

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. ledna 2018 16:53

V současnosti zřejmě nejznámější český vězeň, který už loni dostal prezidentskou milost, má zdravotní problémy. Jiřího Kajínka už na konci loňského roku museli ošetřit lékaři. Přestal totiž vidět na jedno oko.

„Najednou jsem nic neviděl,“ řekl bývalý vězeň Kajínek pro Blesk. Na konci roku 2017 podle svých slov částečně přišel o zrak. Stalo se to, když řídil auto. „Najednou jsem přestal vidět na pravé oko,“ vysvětluje.

„V nemocnici zjistili, že mi praskla cévka a že mám díru v sítnici. Celé oko jsem měl zalité krví,“ uvedl Kajínek, kterému lékaři nakonec pomohli laserem.

Od té doby už uplynul měsíc, přesto má Kajínek na obličeji stále náplast. Ta ale se zmíněným zákrokem nesouvisí. „Měl jsem vedle oka ošklivé znaménko, ale ve vězení jsem to nemohl řešit. Takže jsem byl u chirurga a ten mi ho vyříznul,“ dodal známý trestanec.

Kajínek sice za volantem přestal částečně vidět, k nehodě ale kvůli tomu naštěstí nedošlo. Takové štěstí však neměl v říjnu, kdy způsobil autonehodu. Nedal přednost jinému autu.

„Sjížděl jsem z dálnice a nedával jsem pozor, takže do mě ze strany narazila fabie. Mám zbořené dveře a zadní kolo, takže auto nepojízdné. Naštěstí se nikomu nic nestalo, jsou to jen plechy,“ řekl tehdy Právu Kajínek.

Témata: Jiří Kajínek