Jan Hrušínský to přehnal? Po slovech o likvidaci divadla přišla reakce!

Jan Hrušínský 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. března 2020 14:55

Jan Hrušínský včera pořádně vypěnil poté, co se dozvěděl o nových opatřeních, která se mimo jiné týkají provozu jeho divadla. Na sociálních sítích mu to nejprve spočítali obyčejní lidé, pak se začali ozývat také politici.

Jak vás stars24.cz informoval, Jan Hrušínský si včera na sociální síti postěžoval na vládní opatření kvůli šířící se koronavirové nákaze. Obává se totiž toho, že povedou k likvidaci jeho divadla. „O kompenzaci milionových ztrát ani slovo. Evidentně kompenzovány nebudou. Náklady na provoz divadla (cca 2 miliony měsíčně) jedou dál,“ napsal na facebooku.

Dnes přišla reakce od předsedy komunistů, kteří vládu Andreje Babiše podporují. „Divadlo, které Jan Hrušínský vede, má spoustu věrných diváků. Nikdy bych ale nepředpokládal, že peníze u principála divadla převládnou nad realitou dneška. Zlehčování koronaviru ve vzteku, že mu stát nebude uzavření divadla kompenzovat, je víc než ubohé a nehodné člověka,“ vzkazuje Vojtěch Filip.

„Jan Hrušínský nepatří mezi sociální případy. Využít karanténu k útokům na vládu a politiky, to bych od něj opravdu nečekal. Míra jeho bezohlednosti přesáhla mez lidského chápání. Koronavirus děsí svět, který počítá mrtvé, Hrušínský se stará o své finanční ztráty. Trochu nepoměr k těm, kteří se snaží pomáhat lidem zasaženým koronavirem,“ dodal politik.

Hrušínského se naopak zastal kolega Daniel Rous. „Beze zbytku souhlasím. Ale s blbci se bojuje hrozně těžko. Mrkni se, jak vypadá anketa v procentech po tvém příspěvku. To je prostě hrůza. Stádo blbů, kteří půjdou pro jistotu vyrabovat krámy. Nemám už slov,“ reagoval herec a dabér.

Témata: Jan Hrušínský Vojtěch Filip (KSČM)