Pocta Gottovi na Hradě? Prezident Zeman měl vdově co vysvětlovat!

Miloš Zeman 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. března 2020 8:28

Ivana Gottová dala před časem jasně najevo, že koncert na počest jejího zesnulého manžela nemůže pořádat každý. Na Pražském hradě si ovšem usmysleli, že oni můžou. Prezident Miloš Zeman měl alespoň co vysvětlovat.

Jak vás stars24.cz informoval, na Pražském hradě se v neděli konala akce k sedmi letům Miloše Zemana v úřadu prezidenta republiky. Hlava státu chtěla vzpomenout na legendárního zpěváka Karla Gotta (†80), který nás opustil loni v říjnu. Nikdo to však nekonzultoval s vdovou.

I proto měl Zeman v projevu k přítomným hostům co vysvětlovat. „V každém případě minulý rok jsme zde měli Mireille Mathieu s překrásným koncertem a dnes organizátoři nazvali koncert ‚Pocta Karlu Gottovi‘,“ řekl dle webu Pražského hradu.

„Hned se objevily nějaké nesouhlasné návrhy. Tak dobře, nazvěme to klidně ‚Vzpomínka na Karla Gotta‘. Je to výraz úcty, výraz úcty k největšímu českému zpěvákovi, který 28. října zcela zaslouženě obdrží nejvyšší české vyznamenání, tedy Řád Bílého lva I. třídy,“ dodal Zeman.

Prezident měl nejspíš na mysli informace, že Ivana Gottová o chystaném koncertě na Hradě nevěděla, ačkoliv chtěla mít přehled o všech vzpomínkových akcích. Sama pořádá v prosinci dva koncerty v O2 aréně.

Témata: Karel Gott Miloš Zeman Ivana Gottová