Smutná Jitka Čvančarová? Úspěch Nabarveného ptáčete se ji netýkal!

Jitka Čvančarová ve filmu Nabarvené ptáče 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2020 15:03

Jitka Čvančarová patřila včera k herečkám nominovaným na Českého lva. Její film Nabarvené ptáče sice sbíral cenu za cenou, na ní se ale nedostalo. Kdo získal sošku na její úkor?

Pokud jste včera sledovali předávání Českých lvů spolu se stars24.cz, pak jistě víte, že večer patřil především jednomu filmu, který se minulý rok dostal do širší nominace na Oscara a běžel i v zahraničních kinech.

Černobílý snímek o krutostech války Nabarvené ptáče se stal na vyhlašování filmových cen filmem roku 2019. Snímek podle stejnojmenného románu Jerzyho Kosińského šel do klání s 11 nominacemi a proměnil osm z nich včetně té za nejlepší film, nejlepší režii a nejlepší kameru.

Včerejší úspěch Ptáčete se ovšem netýkal Jitky Čvančarové, která pro film získala jedinou hereckou nominaci v kategorii nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Pro sošku si ovšem na jeviště přišla jiná herečka. 

Akademici upřednostnili Kláru Melíškovou. Čvančarovou tak mohlo potěšit alespoň to, že Českého lva získal seriál České televize Most!, ve kterém ztvárnila jednu z výrazných rolí.

Témata: Jitka Čvančarová Nabarvené ptáče